Over isabelle stevens

Ik ben Isabelle, integratief verlies- en rouwcounselor en integratief psychotherapeut met als specialisatie rouw-, verlies- en traumaverwerking. Na mijn studies Communicatiewetenschappen en Marketing werkte ik een heel aantal jaren als academicus verbonden aan UGent en Arteveldehogeschool, waar ik jarenlang les gaf en onderzoek verrichtte rond communicatieprocessen in de ruimste zin van het woord. Door een aantal persoonlijke verlieservaringen ben ik in een heel intens groeiproces terechtgekomen, en vond ik de motivatie en kracht om mijn stiekeme droom om te zetten in realiteit: mensen bijstaan in hun eigen groeiproces waardoor ze beter kunnen omgaan met hun verlieservaringen (“verlies” in de ruimste zin van het woord).

Ik vervolmaakte in 2015 de tweejarige opleiding tot rouw- en verliescounselor aan de Bleekweide (Lut Celie), verbonden aan de Academie voor Integratieve – Humanistische – Experiëntiële Psychologie en Psychotherapie. Daarnaast volgde ik ook een opleiding tot kinderyogadocente en een cursus Heppiemassage voor kinderen met psychomotorische stoornissen. In 2017 vervolmaakte ik de vierjarige opleiding Integratieve Psychotherapie af aan de Academie voor Integratieve Humanistische en Experiëntiële Psychologie en Psychotherapie (AIHP), met specifieke aandacht voor persoonlijke groei, zelfontwikkeling en verlies- en traumaverwerking voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast genoot ik ook reeds een basisopleiding in Reichiaanse lichaamstherapie. Momenteel specialiseer ik me in EMDR therapie als therapievorm voor traumaverwerking en existentiële groeiprocessen. Ik volg de opleiding voor het behalen van mijn certificaat als erkend EMDR therapeut bij tot Integrativa (2021-2022). Daarnaast verdiep ik me ook nog in Internal Family Systems (IFS) en de Polyvagaal theorie in therapie.

Opleiding

1998-2002: Licentiate Communicatiewetenschappen (UGent)
2002-2003: Master in Marketing Management (Vlerick Management School)
2003-2009: Doctoraat in Communicatiewetenschappen (UGent)
2013-2015: Integratieve rouw- en verliescounselor (De Bleekweide)
2015: Opleiding Kinderyoga (Amba-Amba, Eekhoutecentrum)
2015: Opleiding heppiemassage
2015: Schakelprogramma na verliescounselor (AIHP)
2015-2017: Integratieve – Humanistische – Experiëntiële Psychotherapie met specialisatie rouw- verlies en traumaverwerking voor volwassenen
2021-2022 : Basisopleiding EMDR practicioner deel I en II (Integrativa)

Ervaring

2016-heden
Samenwerking met Dhartiaanse Dynamica vzw, praktijk voor o.a. lichaamsgerichte therapie, roptropraxis en psycho energetica. Nilaya biedt ondersteuning enkele projecten van Dhartiaanse Dynamica: meer informatie op www.dhartiaansedynamica.be
2016-2017
Zelfstandig rouw- en verliescounselor, zelfstandig integratief psychotherapeut in Groepspraktijk De Bleekweide Sint Amandsberg en Oudenaarde (2016-2017) Zelfstandig rouw- en verliescounselor, zelfstandig integratief psychotherapeut in mijn praktijk Nilaya te Zulte (2016-heden)
2014-2015: Psycho-sociale hulpverlening – Freinetschool De Koorddanser (Meulebeke)